You are here: / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ / 42.195 βήματα πριν τον τερματισμό

42.195 βήματα πριν τον τερματισμό

42.195 βήματα πριν τον τερματισμό!

Τώρα πλέον είστε έτοιμοι!

Αφήστε κατά μέρος τα ψυχοσωματικά πονάκια άγχους που, στο μεγαλύτερο ποσοστό, έχετε και συγκεντρωθείτε στο στόχο !
Και ο στόχος είναι ένας: να χαρείτε….. τον αγώνα και τον τερματισμό!

Οι χαρακτήρες ποικίλουν το ξέρω!
Άλλος κατά τη διάρκεια τραγουδάει και χορεύει, άλλος προσηλώνεται και συγκεντρώνεται στο ρυθμό και τον εαυτό του και άλλος έχει νεύρα με όλους και με όλα!

Όλοι όμως έχουμε τον ίδιο στόχο: το Παναθηναϊκό στάδιο !

So… αν και είμαι σίγουρη ότι έχετε διαβάσει αυτό: http://tsoumeleka.gr/τελευταίες-χρήσιμες-συμβουλές/

…ρίξτε μια ματιά και στα παρακάτω:

Τα χιλιόμετρα είναι πολλά όπως και τα 42.195 βήματα που θα χρειαστεί τουλάχιστον να κάνετε και προφανώς και κάποια περισσότερα…

Κατά τη διάρκεια του αγώνα προσπαθείτε να κουνάτε τα δάχτυλα των ποδιών σας μέσα στο παπούτσι, είτε ανοιγοκλείνοντάς τα, είτε απομακρύνοντας το ένα από το άλλο. Θα σας βοηθήσει να τα ξεμουδιάσετε καθώς και να ενεργοποιηθούν τα νεύρα τοπικά αλλά και περιφερικά μέχρι τα ισχία.

Πίνετε συνεχώς νερό, ακόμα και αν νομίζετε πως δε το χρειάζεστε. Α, και το νου σας: όχι μια γουλιά και …. φτου, αλλά αρκετή ποσότητα!

Δεν θα σας φουσκώσει μην ανησυχείτε!

Όσον αφορά στην τροφοδοσία: παιδιά ΦΑΤΕ! ΠΙΕΙΤΕ! Μην περιμένετε να “σουρώσετε” πρώτα! Αν φτάσετε να «σουρώσετε» θα έχει γίνει η ζημιά και τότε θα είναι αργά! Ο διακόπτης θα σβήσει και μετά θα ελπίζουμε μόνο να μην «καεί» και η ασφάλεια! Επομένως, ανά μισή ώρα φροντίστε την τροφοδοσία σας! Υπάρχουν, τζελάκια, καραμελίτσες, μπάρες, ποτά.. Μην αρχίσετε την δίαιτα την ώρα του αγώνα, please!

Η μέρα προβλέπεται ζεστή και ηλιόλουστη. Πάρτε καπέλο ! Και ας μη το έχετε συνηθίσει! Κι ας το θεωρείτε περιττό! Πιστέψτε με: δεν είναι! Η θερμοκρασία του σώματος τείνει να ανεβαίνει και το σώμα μας προσπαθεί να την διατηρήσει σταθερή αυξάνοντας τους παλμούς της καρδιάς. Μολονότι αυτό συμβαίνει για το καλό μας στην καθημερινότητα, στον αγώνα δυσκολεύει την προσπάθειά μας. Ας δημιουργήσουμε λοιπόν ένα όσο το δυνατόν δροσερό περιβάλλον για το σώμα μας!

Και τέλος: χαμογελάτε στον εαυτό σας (και στις κάμερες)! Σας αξίζει!!!

signature

Κοινοποίηση...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Athanasia

Gold Olympic Medalist - Running Coach

Γράψτε το σχόλιό σας

Το email σας δε θα δημοσιευτεί.Τα απαιτούμενα πεδία είναι σημειωμένα με ( * ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθανασία Τσουμελέκα

athanasia@tsoumeleka.gr

H ανάγκη δημιουργίας της σελίδας αυτής γεννήθηκε μέσα από τις δικές σας ερωτήσεις και απορίες. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι εξωστρέφεια! Θέλω, λοιπόν, να μοιραζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία μου. Στόχος μου είναι όλο και περισσότερος κόσμος να αγαπήσει την άσκηση και να την εντάξει στην καθημερινότητά του με ασφάλεια και χωρίς υπερβολές.
NEWSLETTER