You are here: / ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ / Ύδρα: Ένα νησί δίχως αυτοκίνητα

Ύδρα: Ένα νησί δίχως αυτοκίνητα

tsoumeleka-hydra

Ένα νησί που πάντα γυρεύει η ψυχή σου για να ηρεμήσει.

Το επισκέφτηκα για πρώτη φορά και αυτό χάρη στον αγώνα που διοργανώνουν οι Τοπικές Αρχές και με προσκάλεσαν. Ωστόσο, δεν ήμουν ανυποψίαστη, αλλά αντιθέτως θετικά προϊδεασμένη από τους περσινούς βουνίσιους «τρεχαλατζήδες» φίλους και έτσι κι αλλιώς δεν είχα σκοπό να απουσιάζω φέτος!

tsoumeleka-cat-hydra

Τα θετικά του νησιού:

1) Απέχει τόσο λίγο από το λιμάνι του Πειραιά!

2) Ανακαλύπτεις έναν μικρό ψυχικό παράδεισο!

3) Όμορφο και καθαρό νησί! Τουλάχιστον αυτή την εποχή που το είδα εγώ!

4) Είναι από τα λίγα μέρη στο κόσμο που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια (η χαρά των γονιών)!

5) Κυκλοφορούν “ωραίοι τύποι”. Μη με ρωτήσετε ποιους θεωρώ «ωραίους τύπους»! Επισκεφθείτε το και βγάλτε συμπεράσματα!

6) Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τόσο των αρχοντικών όσο και των απλών νησιωτικών σπιτιών σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο! Όπως, επίσης, και τα γαϊδουράκια!

Ας πάμε όμως στο αγωνιστικό κομμάτι:

Αρχικά, μιλάμε για ένα αγώνα βουνού, trail δηλαδή κατά τη διεθνή ονομασία, και άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι και κάτι άλλο, αφού το αρνητικό του νησιού είναι ότι δεν έχει που να τρέξεις! Μόνο να σκαρφαλώνεις!!!

tsoumeleka.gr-hydra_party

Στη συνέχεια, αξίζει να αναφέρω το εντυπωσιακό Pasta Party, που όντως ήταν party. Ναι, ναι. Με μουσική (ζωντανή), χορό, υπέροχη θέα και φυσικά φαγητό! Εντυπωσιασμένοι και χαρούμενοι φύγαμε για ξεκούραση.  Η μέρα του αγώνα ή μάλλον η δεύτερη μέρα του αγώνα! Την πρώτη με downhill run, kids run και 5 χλμ. fun run θα την αφήσω στην άκρη γιατί οργανωτικά την θεωρώ πιο άνετη από έναν αγώνα όπως αυτόν της δεύτερης μέρας.

Και ναι η οργάνωση και εδώ ήταν υπέροχη.

Η σήμανση στο βουνό, η τροφοδοσία, οι φωτογράφοι, οι εθελοντές που έδιναν παρουσία με ψυχή και σώμα αφού έβλεπες από την έκφρασή τους, καθώς σε καθοδηγούσαν, πόσο πολύ το ζούσαν… όλα αυτά και άλλα πολλά ωραία θα μπορούσαν να με χαρακτηρίσουν και υπερβολική. Για το λόγο αυτό, σταματώ εδώ.

hydra

Άλλωστε το κείμενο αυτό το γράφω στο αυτοκίνητο, επιστρέφοντας για Αθήνα και ίσως και να είμαι ακόμη επηρεασμένη συναισθηματικά.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους συμμετέχοντες, τη διοργάνωση και φυσικά τις δημοτικές αρχές.

Εις το επανιδείν!

signature

Κοινοποίηση...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Athanasia

Gold Olympic Medalist - Running Coach

Γράψτε το σχόλιό σας

Το email σας δε θα δημοσιευτεί.Τα απαιτούμενα πεδία είναι σημειωμένα με ( * ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθανασία Τσουμελέκα

athanasia@tsoumeleka.gr

H ανάγκη δημιουργίας της σελίδας αυτής γεννήθηκε μέσα από τις δικές σας ερωτήσεις και απορίες. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι εξωστρέφεια! Θέλω, λοιπόν, να μοιραζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία μου. Στόχος μου είναι όλο και περισσότερος κόσμος να αγαπήσει την άσκηση και να την εντάξει στην καθημερινότητά του με ασφάλεια και χωρίς υπερβολές.
NEWSLETTER