You are here: / ΑΡΘΡΑ / Χρυσή Ολυμπιονίκης και ομογενής στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης

Χρυσή Ολυμπιονίκης και ομογενής στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης

Αθανασία Τσουμελέκα - Μαίρη Λιάρου

Η ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα και η ομογενής Μαίρη Λιάρου-Μπαρμπαρή, οι οποίες θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης για να στηρίξουν τα προγράμματα του Ιδρύματος «Κάνε Μια Ευχή», τιμήθηκαν από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανίδων Επαγγελματιών.

Ακολουθεί το άρθρο του Κων/νου Γ. Βουζάκη στην εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» που απευθύνεται στην ομογένεια:

Ομογενής και χρυσή ολυμπιονίκης της Αθήνας 2004 στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο μεγάλος Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, ένας θεσμός πλέον για την πόλη, ανάμεσα στις δεκάδες χιλιάδες των αθλητών που θα συμμετάσχουν φέτος συμπεριλαμβάνει και μια
ξεχωριστή παρουσία από την Ελλάδα.

Η Αθανασία Τσουμελέκα, η χρυσή ολυμπιονίκης του 2004 στην Αθήνα, ήρθε για πρώτη φορά στην Αμερική για να λάβει μέρος στον μεγάλο Μαραθώνιο και συνάμα ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα στο Γραφείο Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Μαζί με την Ελληνίδα ολυμπιονίκη θα συμμετάσχει και η ομογενής Μαίρη Λιάρου-Μπαρμπαρή, μια σύζυγος, μητέρα δύο παιδιών, ανώτερο στέλεχος σε
δύο εταιρείες και ηλικίας πενήντα ετών. Η συμμετοχή της ολυμπιονίκη και της ομογενούς έδωσε λαβή και για την εκδήλωση προς τιμήν της Ελληνίδας αθλήτριας, η οποία
διοργανώθηκε από τον φορέα «Α.Γ.Α.Π.Ω.» και από την εθελοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Κάνε Μια Ευχή», η οποία προσπαθεί μέσω παρεμβάσεων να πραγματοποιεί τις επιθυμίες παιδιών ηλικίας από πέντε έως δεκαοχτώ ετών που έχουν διαγνωσθεί με ανίατο νόσημα.

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Ολγα Αλεξάκη, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και παρουσιάζοντας την κ. Ολγα Μπορνόζη, η οποία αναφέρθηκε στο ολυμπιακό πνεύμα και τον αθλητισμό και τον σημαντικό ρόλο που έχει στη ζωή μας. Μίλησε για την τιμώμενη ολυμπιονίκη και για την ομογενή συναθλήτριά της που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα συμμετέχοντας στον Μαραθώνιο. Επίσης για την εξαίρετη πράξη που επιτελούν για τον οργανισμό «Κάνε Μια Ευχή», διότι τρέχοντας στο Μαραθώνιο προς εκπλήρωση της ευχής των παιδιών που το ζήτησαν προσφέρουν ελπίδα και θετική ενέργεια στα παιδιά που υποφέρουν και ανακουφίζουν τον πόνο τους και τους δίνουν έναυσμα να βλέπουν με διαφορετική ματιά τη ζωή, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και προσφέρουν.

Η κ. Μπορνόζη αναφέρθηκε επίσης και στην Ελληνίδα καλλιτέχνιδα και τραγουδίστρια με πολλές διεθνείς εμφανίσεις στην Αμερική και ανά την Υφήλιο, την κ. Αναστασία Ζαννή, η οποία έχει εμφανιστεί στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν» της Νέας Υόρκης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, στους Παραολυμπιακούς στο Λος Άντζελες και στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ακολούθησε ο πρέσβης κ. Βασίλης Φιλίππου, γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος συνεχάρη την χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα και την κ. Μαίρη Λιάρου-Μπαρμπαρή που θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης για πρώτη φορά για τον φορέα «Κάνε Μια Ευχή» της Ελλάδας, εκπληρώνοντας τις ευχές παιδιών με ανίατα νοσήματα. Τόνισε ότι η ευχή είναι κάτι παραπάνω από κάτι ωραίο, είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο στοιχείο της αντιμετώπισης ενός παιδιού. Μια ευχή δίνει στο παιδί την ευκαιρία να οραματιστεί και να σκεφτεί το μέλλον. Ο αντίκτυπος που έχει η ευχή ξεκινάει όταν συλληφθεί ως σκέψη και συνεχίζεται όπως έχει σχεδιαστεί, ονειρευτεί, και γίνεται βιωματική και ύστερα μένει στη μνήμη για πολλά χρόνια.

Τον λόγο πήρε μετά η Ελληνίδα ολυμπιονίκης και δήλωσε ότι εμείς οι γονείς αποτελούμε το θεμέλιο που θα μπορέσει να χτίσει το παιδί και να εξασφαλίσουμε την ευτυχία του. Ανέφερε το προσωπικό της ιστορικό και πώς εξελίχθηκε μέχρι την ανάδειξή της σε ολυμπιονίκη, με πρότυπά της την ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης, Βούλα Πατουλίδου και τον πο-λυ-ολυμπιονίκη τη άρσης βαρών Πύρρο Δήμα.

Παρότρυνε το ακροατήριο να θέτει στόχους και να τους ακολουθεί και φυσικά μέσα από την άσκηση να προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής. Συμβούλευσε το κοινό ότι η άσκηση χρωματίζει πρώτα την ψυχή και μετά βελτιώνει την υγεία και το σώμα. Ανέφερε τη βαθιά της πίστη στον αθλητισμό και είπε ότι ο αθλητισμός σου εμπνέει αγάπη κλείνοντας με τη φράση «θα
πρέπει να αγαπάμε, να συγχωρούμε και να προχωράμε».

Απευθυνόμενη προς τους αναγνώστες του «Ε.Κ.», η κ. Τσουμελέκα είπε: «Χαίρομαι που βρισκόμαστε με όλους τους Έλληνες στη Νέα Υόρκη, κάτι που ήθελα πολύ να κάνω και δεν τα κατάφερα γιατί έμεινα έγκυος. Είμαι πολύ συγκινημένη και έχω πάει σε πολλές εκδηλώσεις και πραγματικά με έχει συγκινήσει η αγάπη και η ζεστασιά με την οποία με έχουν υποδεχθεί. Αυτό που έχει σημασία για τον Μαραθώνιο είναι η χαρά της συμμετοχής και όχι η νίκη».

Κοινοποίηση...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Athanasia

Gold Olympic Medalist - Running Coach

Γράψτε το σχόλιό σας

Το email σας δε θα δημοσιευτεί.Τα απαιτούμενα πεδία είναι σημειωμένα με ( * ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθανασία Τσουμελέκα

athanasia@tsoumeleka.gr

H ανάγκη δημιουργίας της σελίδας αυτής γεννήθηκε μέσα από τις δικές σας ερωτήσεις και απορίες. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι εξωστρέφεια! Θέλω, λοιπόν, να μοιραζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία μου. Στόχος μου είναι όλο και περισσότερος κόσμος να αγαπήσει την άσκηση και να την εντάξει στην καθημερινότητά του με ασφάλεια και χωρίς υπερβολές.
NEWSLETTER