You are here: / ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ / Συνέντευξη στο Sport24.gr

Συνέντευξη στο Sport24.gr

tsoumeleka_SpetsesMiniMarathon-2015

Ακολουθεί η συνέντευξη στο Sport24.gr για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και το «Spetses Mini Marathon»:

Έχουν περάσει 11 χρόνια από μία στιγμή που σημάδεψε τη ζωή σας. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω τι θυμάστε από εκείνο το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα;

«Εκτός του ότι μεγαλώνω και συγκινούμαι ενώ τότε δεν με ένοιαζε (σσ. γελάει); Θυμάμαι το βουητό του κόσμου όταν μπήκα στο Στάδιο, το άγχος πριν τον αγώνα, τη συγκίνηση στην ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και το γεγονός ότι μετά τον τερματισμό έψαχνα σημαία για να πανηγυρίσω!»

Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι σας οδήγησε σε αυτή την τόσο μεγάλη επιτυχία;

«Γενικά για να ανταγωνιστείς για τις πρώτες θέσεις, για να κάνεις πρωταθλητισμό σ’ αυτό το επίπεδο χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά και προπόνηση. Περίμενα ότι θα είμαι στο βάθρο γιατί και την προηγούμενη χρονιά ήμουν στα μετάλλια και περίμενα τους αγώνες πως και πως. Όμως για την πρώτη θέση πιστεύω πως βασικοί παράγοντες ήταν το πείσμα και το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονταν στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι αν ο αγώνας δεν γινόταν εδώ θα είχα βγει δεύτερη, επειδή η παρουσία του κόσμου που σε υποστηρίζει σε ντοπάρει και σε σπρώχνει να μην τα παρατήσεις».

Μετά την απόφασή σας να αποσυρθείτε παραμείνατε πάντως κοντά στο τρέξιμο και τον αθλητισμό κάτι που κάνετε μέχρι τώρα. Ποιο είναι το κίνητρο σας να συνεχίζετε μέχρι σήμερα;

«Το κίνητρό μου είναι αυτό που κάνει όλο και περισσότερους να αθλούνται στην Ελλάδα. Η άσκηση είναι η χαρά μου. Είναι ψυχολογική ανάταση, είναι αγχολυτικό. Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό όμως δεν είναι. Ειλικρινά δεν είμαι το ίδιο χαρούμενη αν δεν αθληθώ. Προσπαθώ να το μεταδίδω αυτό και σε άλλους ανθρώπους και μακάρι να μπορούσα να τους πείσω όλους και να τους παρακινήσω να ασκούνται. Με την άθληση όλα γίνονται πιο εύκολα, πιο αυτόματα, πιο χαρούμενα».

Τι συμβουλές θα δίνατε σε όσους ξεκινούν τώρα να τρέχουν;

«Θα τους έλεγα να μην ξεκινήσουν με καθημερινό τρέξιμο, τουλάχιστον στην αρχή. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις προσμονή για την επόμενη φορά που θα βγεις να τρέξεις. Η καθημερινότητα μπορεί να φέρει κορεσμό, κούραση, ρουτίνα. Καλό είναι να ξεκινήσουν τρέχοντας δυο-τρεις φορές την εβδομάδα, για να περιμένουν πως και πως την επόμενη. Ούτως ή άλλως, για τους περισσότερους η καθημερινότητα είναι γεμάτη με τη δουλειά, την οικογένεια και πολλά άλλα. Στη συνέχεια σταδιακά μπορούν να μπουν σε ένα πρόγραμμα και να το εφαρμόζουν με πείσμα. Όχι υπερβολές λοιπόν».

Σε λίγες ημέρες θα τρέξετε και εσείς στο Spetses Mini Marathon. Πόσο σημαντικό είναι να τρέχεις σε μία τόσο όμορφη διαδρομή;

«Στις Σπέτσες τρέχω πάντα με την ομάδα μου, είτε τα 5 είτε τα 25 χιλιόμετρα. Τρέχουμε μαζί γιατί ο στόχος είναι να περνάει καλά η ομάδα. Ανάλογα με το group τους ακολουθώ και στο τέλος είτε μένω πίσω με τον τελευταίο μέχρι τον τερματισμό, είτε φεύγω μπροστά με τον πρώτο. Θέλω να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα στον τερματισμό, αυτή είναι η ανταμοιβή μου».

Για εσάς δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχετε σε αυτό τον αγώνα. Τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό και αυξάνονται συνεχώς οι συμμετοχές;

«Η Μαρίνα Κουταρέλλη και η Οργανωτική Επιτροπή κάνουν πολύ καλή δουλειά. Όση επιτυχία και να έχουν κάθε χρόνο δεν το αφήνουν ποτέ πίσω και πάντα παρουσιάζουν κάτι καινούργιο. Θα μπορούσαν να μείνουν στην επιτυχία και ο αγώνας να «τρέχει» στον αυτόματο. Πάντα όμως το εμπλουτίζουν με κάτι νέο και ωραίο κάθε χρόνο και έτσι έρχεται όλο και περισσότερος κόσμος και περισσότεροι αθλητές».

Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα σε όσους ετοιμάζονται να βρεθούν στις Σπέτσες στις 9-11/10;

«Να έρθουν με τις οικογένειές τους και με τους φίλους τους και να το απολαύσουν. Να ζήσουν την κάθε στιγμή και τον κάθε αγώνα ακόμα κι αυτούς που δεν θα συμμετέχουν και απλώς θα τους παρακολουθήσουν. Και όσοι τρέξουν τα 25 χιλιόμετρα να μην αγχωθούν και να το ευχαριστηθούν, γιατί παρά τη δυσκολία είναι μια πάρα πολύ καλή προπόνηση».

signature

Κοινοποίηση...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Athanasia

Gold Olympic Medalist - Running Coach

Γράψτε το σχόλιό σας

Το email σας δε θα δημοσιευτεί.Τα απαιτούμενα πεδία είναι σημειωμένα με ( * ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθανασία Τσουμελέκα

athanasia@tsoumeleka.gr

H ανάγκη δημιουργίας της σελίδας αυτής γεννήθηκε μέσα από τις δικές σας ερωτήσεις και απορίες. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι εξωστρέφεια! Θέλω, λοιπόν, να μοιραζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία μου. Στόχος μου είναι όλο και περισσότερος κόσμος να αγαπήσει την άσκηση και να την εντάξει στην καθημερινότητά του με ασφάλεια και χωρίς υπερβολές.
NEWSLETTER