You are here: / ΑΡΘΡΑ / Καλοκαίρι και άσκηση

Καλοκαίρι και άσκηση

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Και εμείς θέλουμε να αισθανόμαστε ολοένα και ωραιότερες μέσα στο μικροσκοπικό μαγιό μας ή να φορέσουμε επιτέλους το καυτό μας σορτσάκι!

Φέτος λοιπόν το καλοκαίρι γυμναζόμαστε. Και δε ζούμε με την γκρίνια ότι … «ούτε φέτος είμαι, όπως θα ήθελα να ήμουν» !!! Είμαστε απαιτητικές και αυτό είναι καλό. Για αυτό ξεκινάμε τώρα !!!!!!

Η γυμναστική στις μέρες μας είναι σαν την ξένη γλώσσα! Απαραίτητη έστω και στο ελάχιστο ! Είναι η φυγή από τα εσωτερικά και εξωτερικά μας πρέπει! Είναι η διέξοδος από την καθημερινότητα… είναι εκτόνωση… είναι υγεία!

Και ξέρω πιο είναι το δύσκολο σημείο!!!! Όπως ξέρω κι ότι όλες μας θαυμάζουμε ή ζηλεύουμε λιγουλάκι τη γνωστή μας που γυμνάζεται και εμείς βαριόμαστε ή δεν προλαβαίνουμε !

Η λύση για να νιώσουμε διαφορετικά και να αγαπήσουμε το σώμα μας είναι να γυμναστούμε! Και το δύσκολο είναι να σηκωθούμε από τον υπολογιστή και το καναπέ μου…. γιατί νιώθουμε κουρασμένες…. εξαντλημένες !!!

Όμως πιστέψτε με… 10’ αφότου ξεκινήσετε ήδη θα αισθάνεστε υπέροχα με τον εαυτό σας! Κι όταν η άσκηση γίνει συστηματική, θα δείτε πως αφενός θα σας παρέχει πολύ μεγαλύτερη ενέργεια εντός της ημέρας και αφετέρου θα σας ξεκουράσει -αντί να σας εξοντώσει, όπως θεωρούσατε – στο τέλος μιας κουραστικής μέρας.

(έτσι ακριβώς νιώθω και εγώ!!!!!)

Άντε ξεκουνηθείτε!!!! Όπως λέω και στους οικείους μου !

Καλό μας ξεκίνημα! Θα σας συντροφεύω με ασκήσεις που μας διορθώνουν και μπορούν να ακολουθήσουν την καθημερινότητά μας. Αυτές είναι υπεύθυνες για την σύσφιξη και τη γράμμωση των μυών μας !

Βέβαια, η αερόβια συστηματική άσκηση είναι αυτή που συντελέσει ώστε να χάσουμε το περιττό λίπος και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό όμως θέλει μια πιο επιστημονική προσέγγιση και θα ασχοληθούμε μετά το πέρας του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών ! Ως τότε κολύμπι !!!!

signature

Κοινωνικοποιηθείτε...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

YOU MIGHT ALSO LIKE

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).

Athanasia Tsoumeleka
H ανάγκη δημιουργίας της σελίδας αυτής γεννήθηκε μέσα από τις δικές σας ερωτήσεις και απορίες. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι εξωστρέφεια! Θέλω, λοιπόν, να μοιραζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία μου. Στόχος μου είναι όλο και περισσότερος κόσμος να αγαπήσει την άσκηση και να την εντάξει στην καθημερινότητά του με ασφάλεια και χωρίς υπερβολές.
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθανασία Τσουμελέκα

athanasia@tsoumeleka.gr

Το περιεχόμενο και τα λοιπά στοιχεία που δημοσιεύονται στο tsoumeleka.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση τόσο το περιεχόμενο όσο και οι απαντήσεις που δίδονται στα σχόλια επισκεπτών δεν υποκαθιστούν την εξειδικευμένη κρίση, διάγνωση και θεραπεία ιατρών και επαγγελματιών υγείας. Η αποδοχή από μέρους σας των πληροφοριών αυτών γίνεται με δική σας ευθύνη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ TWEET