You are here: / ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ / Η Ολυμπιακή μέρα, οι Αμερικάνοι και η Ολυμπιονίκης

Η Ολυμπιακή μέρα, οι Αμερικάνοι και η Ολυμπιονίκης

TSOUMELEKA-PANATHENAIC-STADIUM-2

Άρθρο από την Καρολίνα Σκούρτη

Η Ολυμπιακή Μέρα, από τότε που εργάζομαι ως γυμνάστρια σε σχολεία δημοτικά και γυμνάσια είτε της ημεδαπής είτε της αλλοδαπής, αποτελεί για μένα πάντα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μαθαίνουν τα παιδιά κάτι από την Αρχαία και τη Σύγχρονη Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Παρόλο που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει ως Ολυμπιακή Ημέρα την 23η Ιουνίου, ημέρα ίδρυσής της το 1894 και ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, εμείς στα σχολεία γιορτάζουμε την 6η Απριλίου, ημερομηνία έναρξης της πρώτης σύγχρονης Ολυμπιάδας το 1896 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπως αποφάσισε  το 1946 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τη συμπλήρωση 50 ετών από την αναβίωση των  αγώνων.

Τσουμελέκα Αθανασία

Φέτος λοιπόν έτυχε να συμπέσει με την έναρξη των διακοπών του Πάσχα και πίστευα ότι δεν θα τη «γιόρταζα». Δεν είχα υπολογίσει όμως τη δαιμόνια συνεργάτιδα μου Αθανασία Τσουμελέκα, με την οποία βρεθήκαμε τη Μεγάλη Δευτέρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο και συγκεκριμένα στο «πέταλο», να υποδεχόμαστε μια τετραμελή οικογένεια Αμερικανών τουριστών από το San Francisco που ήθελαν να γνωρίσουν μια Ολυμπιονίκη και να κάνουν κάποιες δραστηριότητες.

Παναθηναϊκό Στάδιο

Σίγουρα δεν περίμεναν ότι μέσα σε μία ώρα θα προλάβαιναν να ακούσουν ιστορίες και για τους Αρχαίους αλλά και για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και να επιδοθούν σε ένα διαμορφωμένο kid’s athletics, για τα δύο παιδιά τη Gigi 10 ετών και τον Jules 6, που συμπεριελάμβανε  τρέξιμο, δρομικές ασκήσεις, επίδειξη και εκτέλεση προασκήσεων άλματος σε μήκος και τριπλούν και ρίψεων δίσκου και ακοντίου! Και για να μη χαλάσουμε το χατίρι στο μικρό Jules τρέξαμε και μια σκυτάλη στο τέλος!

PanathenaicStadium33

Προσθέστε σε αυτά το στεφάνωμα τους με «κότινο», ένα μίνι μάθημα υγιεινών σνάκ για μετά την προπόνηση που είχε φέρει η Αθανασία και κυρίως τη στιγμή που είδαν και άγγιξαν το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιό της και καταλαβαίνετε ότι η οικογένεια έμεινε κατενθουσιασμένη και είμαι σίγουρη ότι θα έχουν μία όμορφη ανάμνηση, όπως και εγώ.

Έτσι λοιπόν και φέτος μπόρεσα αυτή την ξεχωριστή ημέρα να διδάξω μαζί με την Αθανασία ιστορία αθλητισμού και στίβο και να νιώσω υπερήφανη αλλά και προβληματισμένη με τη διαπίστωση ότι οι ξένοι ίσως εκτιμούν περισσότερο αυτόν τον ευλογημένο τόπο και την ιστορία του από όσο εμείς.

Παναθηναϊκό Στάδιο

Υ.Γ. Extra bonus της ημέρας: το ολυμπιακό μετάλλιο που είδα και άγγιξα από κοντά πρώτη φορά!!! Είναι βαρύ το άτιμο και υπέροχο και έφερε στο μυαλό μου πάλι εκείνες τις ανεπανάληπτες στιγμές ένα πρωινό του Αυγούστου του 2004, που κρεμασμένοι στα κάγκελα στη διαδρομή του βάδην έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο αρχίσαμε μετά το 13ο -15ο χιλιόμετρο να της ουρλιάζουμε «σήκωσέ το το τιμημένο, δεν μπορώ δεν μπορώ να περιμένω», και εκείνη δεν μας χάλασε το χατήρι!!!

Να’σαι καλά Σία για τότε…σε ευχαριστώ Αθανασία για το σήμερα!!!

ΚΚ


Eυχαριστώ #ΚΚ  (Κυρία Καρολίνα)…… Απο τότε που γυμναζόμασταν παρέα αποτελούσες έμπνευση προς όλους μας !
Dream it…
        Run it…
              Believe it…
Μας έμαθες…
signature
Κοινοποίηση...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Athanasia

Gold Olympic Medalist - Running Coach

Γράψτε το σχόλιό σας

Το email σας δε θα δημοσιευτεί.Τα απαιτούμενα πεδία είναι σημειωμένα με ( * ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθανασία Τσουμελέκα

athanasia@tsoumeleka.gr

H ανάγκη δημιουργίας της σελίδας αυτής γεννήθηκε μέσα από τις δικές σας ερωτήσεις και απορίες. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι εξωστρέφεια! Θέλω, λοιπόν, να μοιραζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία μου. Στόχος μου είναι όλο και περισσότερος κόσμος να αγαπήσει την άσκηση και να την εντάξει στην καθημερινότητά του με ασφάλεια και χωρίς υπερβολές.
NEWSLETTER