You are here: / Εργομετρηση

Εργομετρηση

Tο Εργομετρικό Κέντρο my athlete έχει ως στόχο να βοηθήσει τον ασκούμενο, καθώς και τον αθλητή, να γυμνάζεται με ασφαλή, δομημένο και αποδοτικό τρόπο. Ο Νίκος Δημητριάδης με γνώση και 20ετή εμπειρία στην Εργομέτρηση και την Προπονητική μπορεί να αξιολογήσει τη φυσική κατάσταση και να δώσει κατευθύνσεις για την εξέλιξή της. Η ομάδα του my athlete μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα βοηθήσουν τον ασκούμενο να πετύχει τους στόχους του, προτείνοντας το ιδανικό προπονητικό πλάνο για τον καθένα ξεχωριστά.

Η ομάδα του my athlete, όμως, έχει έναν ακόμη σκοπό: την προαγωγή της υγείας του ανθρώπου μέσα από την ενασχόλησή του με την άσκηση με ασφαλή τρόπο. Για το λόγο αυτό, δημιουργήσαμε την εργομετρική αξιολόγηση my health, που σημαίνει αξιολόγηση του επιπέδου της υγείας μέσα από εργαστηριακές μετρήσεις και συμβουλευτική για τον τρόπο που θα ακολουθηθεί για την ένταξή του σε πρόγραμμα άσκησης.

Επιπλέον, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση του ανθρώπου με την άσκηση από μικρή ηλικία, δημιουργήσαμε το my kids Running. Μέσα από το παιχνίδι και από πολύ μικρή ηλικία, εκπαιδεύουμε το παιδί στην άσκηση και τη σωστή διατροφή, συνήθειες υψηλής σημασίας για τη σωματική και ψυχική ανάπτυξή του, καθώς και την κοινωνικοποίησή του.

ergo4

Το εργαστήριο του my athlete είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα και έγκυρα μηχανήματα μέτρησης της φυσικής κατάστασης και του επιπέδου της υγείας του ανθρώπου. Με τη γνώση της επιστημονικής ομάδας, μπορεί να αξιολογήσει όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα άσκησης, καθώς και αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου.

Πιο συγκεκριμένα απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες:

• Αθλούμενους που ακολουθούν ή θέλουν να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης.

• Αθλητές ατομικών αθλημάτων (τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τένις, πολεμικές τέχνες, κλπ.) και ομαδικών αθλημάτων (ιστιοπλοΐα, ποδόσφαιρο, κλπ.).

• Εταιρείες, πραγματοποιώντας ομαδικές μετρήσεις σε εργαζόμενους (Holmes Fitness Assessment).

ergo5

H αξιολόγηση αφορά:

• την Αερόβια Ικανότητα (μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, αναερόβιο κατώφλι, ζώνες καρδιακής συχνότητας, προπονητική επιβάρυνση για ασφαλή άσκηση).

• την Αναερόβια Ικανότητα (μέγιστη ισχύς, ταχύτητα, προπονητική επιβάρυνση για βελτίωση της ικανότητας).

• τη Δύναμη (άνω κάτω άκρων, μυϊκές ανισορροπίες, εκρηκτικότητα, μυϊκή αντοχή, ισομετρική δύναμη).

• την Ευλυγισία

• τη Σωματική Σύσταση (λιπομέτρηση).

• το Βασικό Μεταβολισμό (κατανάλωση υδατανθράκων και λιπών).

_MG_0720

Με βάση τα αποτελέσματα, δίνονται σαφείς οδηγίες για τη βελτίωση των ικανοτήτων, καθώς και εξατομικευμένα προγράμματα προπόνησης (my training), τα οποία μπορούν να συνοδεύονται από προσωπικές διατροφικές οδηγίες (my nutrition).

 

_MG_0548

 

Ο Νίκος Δημητριάδης (1970), M.Sc., είναι Καθηγητής Φ.Α., – Εργοφυσιολόγος. Έχει διατελέσει εργομέτρης στη σχολή Ικάρων και από το 1997 μέχρι το 2013 υπήρξε εργομέτρης στο Εργομετρικό Κέντρο Εργοδιάγνωση. Την περίοδο 2000-2009 υπήρξε ομοσπονδιακός προπονητής, ενώ την περίοδο 2005-2009 υπήρξε υπεύθυνος επιμόρφωσης των ομοσπονδιακών και σωματειακών προπονητών της χώρας για θέματα ημιαντοχής – αντοχής – μαραθωνίου και βάδην και το 2008-2009 υπήρξε τομεάρχης αντοχής στην ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ. Μεγαλύτερη διάκριση στην προπονητική του καριέρα ήταν το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με την αθλήτρια Αθανασία Τσουμελέκα, το Ασημένιο Μετάλλιο στους Πανευρωπαικούς αγώνες στην Ολλανδία στην Ποδηλασία Πίστας (2011) με τον αθλητή Χρήστο Βολικάκη, και η 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 με την Εθνική ομάδα Ιστιοπλοΐας της Ρωσίας, (Skudina Ekaterina Team). Ασχολείται με την εργομέτρηση και την προπονητική αθλητών και αθλουμένων. Επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι η προπόνηση στο υψόμετρο και η επίδραση των υδατανθράκων στη σωματική απόδοση. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Υπήρξε αθλητής των 800μ. στο παρελθόν, ενώ τα τελευταία χρόνια τρέχει Μαραθώνιο.

DSC_0116

Η Ομάδα του my athlete:

Αθανασία Τσουμελέκα, Ολυμπιονίκης – Γυμνάστρια

Χαρά Σκουλαρίκη, Αθλητική Διατροφολόγος

Καρολίνα Σκούρτη, Πρωταθλήτρια Στίβου, Καθηγήτρια Φ.Α.

Παναγιώτης Στρουμπάκος, Πρωταθλητής Στίβου, Καθηγητής Φ.Α., Φυσικοθεραπευτής

Θεόδωρος Ρούσσος: Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Msc.

Πόπη Αστροπεκάκη, Πρωταθλήτρια Στίβου-Μαραθώνιος, Γυμνάστρια

Ντενίζ Δημάκη, Πρωταθλήτρια Τριάθλου

Χρήστος Ράντος, Πρωταθλητής Ποδηλασίας Masters.

 

Για περισσότερες πληροφορίες & ραντεβού καλέστε στο 6974372004 ή στείλτε e-mail στο athanasia@tsoumeleka.gr

Κοινοποίηση...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθανασία Τσουμελέκα

athanasia@tsoumeleka.gr

H ανάγκη δημιουργίας της σελίδας αυτής γεννήθηκε μέσα από τις δικές σας ερωτήσεις και απορίες. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι εξωστρέφεια! Θέλω, λοιπόν, να μοιραζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία μου. Στόχος μου είναι όλο και περισσότερος κόσμος να αγαπήσει την άσκηση και να την εντάξει στην καθημερινότητά του με ασφάλεια και χωρίς υπερβολές.
NEWSLETTER