You are here: / Βιογραφικο

Βιογραφικο

Tα πρώτα μου βήματα στους στίβους τα έκανα στο δημοτικό στάδιο της Πρέβεζας μαζί με τον προπονητή και μέντορά μου Μυλωνά Μανώλη.

Ήμουν ένα παχουλό κορίτσι που όμως είχε πολύ δύναμη και πολύ όρεξη να τα κάνει όλα τρέχοντας ! Η αλήθεια είναι πως στις μικρές αποστάσεις ήμουν σχεδόν πάντα στις πίσω θέσεις και όσο η απόσταση ή η διάρκεια της προπόνησης μεγάλωνε …τσουπ…. να και η Αθανασία μπροστά.

Το 1996 στην ηλικία των 14 “μπλέχτηκα” με το βάδην. Το πώς θα μπορούσε να αποτελεί μια ιστορία από μόνο του ! Ένα θα πω…. ο Μανώλης ήταν μάγκας !!!! Όχι μόνο για την επιλογή του να με βάλει στο βάδην… αυτό ήταν “πανευκολούρα” , αλλά για την διαχείριση πολλών παιδιών της εθνικής ομάδας στην ηλικία της εφηβείας σε μια τόσο μικρή πόλη με μηδέν υποδομές !

Με το ξεκίνημα μου είχα πανελλήνιες νίκες τόσο στην κατηγορία μου όσο και σε μεγαλύτερες κατηγορίες, γεγονός που μου έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής με την εθνική μας ομάδα.

To 2002 ήρθα στην Αθήνα να συνεχίσω εδώ την πορεία μου ως αθλήτρια της εθνικής ομάδας. Για λιγότερο από 1 χρόνο γυμνάστηκα με τον Ναπολέοντα Κεφαλλόπουλο και έπειτα στα τέλη του 2002 μπήκα στο νεοσύστατο βαδιστικό group τότε, με προπονητή και εργοφυσιολόγο μας τον Νίκο Δημητριάδη. (http://www.myathlete.gr)

Η χημεία μας σαν αθλήτρια με προπονητή ήταν κάτι παραπάνω από άριστη και έτσι και μετά την επιτυχία του 2004 οι ζωές μας ενώθηκαν και με τα δεσμά του γάμου και κυρίως των 2 πιτσιρικιών μας με τον Νίκο.

To 2005 είχα την τιμή να ενταχθώ τιμητικά στο δυναμικό του Πολεμικού ναυτικού ως Ανθυποπλοίαρχος στο οικονομικό τμήμα.

Το 2006 μετά από σεμινάρια και εξετάσεις στο ΣΕΓΑΣ έχω επίσημα την «ταυτότητα» του Κριτή κλασικού αθλητισμού.

Είμαι τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. και επιπλέον έχω πτυχίο ως group leader σε ομαδικά προγράμματα aerobic, ενδυνάμωσης, indoor cycling.

Έχω δουλέψει σε διάφορα γυμναστήρια σε ομαδικά προγράμματα, καθώς επίσης το 2013 ήμουν γυμνάστρια στη προπαίδευση της ΣΜΥΝ και το 2014 στην επιτροπή των αθλητικών εξετάσεων της ΣΜΥΝ για τους υποψήφιους νεοεισαχθέντες.

Εδώ και 3 χρόνια είμαι υπεύθυνη προπονήτρια στο Holmes Place Running Club, Running Coach και υπεύθυνη στο mykids του εργομετρικού κέντρου myathlte που είναι το νέο δημιούργημά μας με το Νίκο μετά τους Ολυμπιακούς και τα παιδάκια μας.

Μεγαλύτερες διακρίσεις

1998

Άρχισαν οι συμμετοχές με την εθνική ομάδα. Με 1η θέση στους Βαλκανικούς και 7η θέση στο Παγκόσμιο μαθητικό πρωτάθλημα στη Κίνα

2000

4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων Santiago de Chile

2001

1η θέση Βαλκανικούς νεανίδων

11η στο παγκόσμιο κύπελλο Γερμανία

2002

1η θέση Βαλκανικούς Νεανίδων

2η θέση στους Πανευρωπαϊκούς νεανίδων Grosseto Italia

4η θέση στο Πανευρωπαϊκό κύπελλο Βάδην

2003

1η θέση στους Πανευρωπαϊκούς Νέων γυναικών

7η θέση στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου γυναικών (Paris)

2004

1η θέση στους Ολυμπιακούς

2005

Συμμετοχή στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου

2007

Συμμετοχή στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας

2008

2η θέση στο σύνολο των παγκοσμίων meetings

Κοινοποίηση...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθανασία Τσουμελέκα

athanasia@tsoumeleka.gr

H ανάγκη δημιουργίας της σελίδας αυτής γεννήθηκε μέσα από τις δικές σας ερωτήσεις και απορίες. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι εξωστρέφεια! Θέλω, λοιπόν, να μοιραζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία μου. Στόχος μου είναι όλο και περισσότερος κόσμος να αγαπήσει την άσκηση και να την εντάξει στην καθημερινότητά του με ασφάλεια και χωρίς υπερβολές.
NEWSLETTER